TOPlist

Pixylophone - komentáře

Komentáře (od nejstarších po nejnovější)

Komentáře k příspěvku Halabéza-bujászlé


[1] Vložil(a): Tomucha [web], 2003-12-22, 10:46 Solo | MuteČtenáři: ---

... tři snítky šafránu ...
Není šáfrán jenom pestík (nebo blizna, kdopak se v tom vyzná?) z květů nějký kytky? Jak si to svázal do snítek?
Celý je to jako říct, že koprovka a rajská je prakticky totéž, nicméně se nedá vyloučit, že je to dobrá polívka :-)

[2] Vložil(a): bubak, 2003-12-22, 12:21 Solo | MuteČtenáři: ---

Cetl jsem si jen uvodni odstavec - nejak si v gastronomii nelibuji, ale rad bych doporucil ochutnat halászlé. Jiho-vychodne od Bratislavy (nebo az v Madarsku) staci navstvit nejakou "Čardu" (restauraci). Pikatni polevka, min. ze 2 druhu ryb - štika, candát ("zubáč") a akoratni davky palive papriky.
...dobrou chut :o)

[3] Vložil(a): Petr Pechacek, 2003-12-22, 12:51 Solo | MuteČtenáři: ---

A herdek - Pixy bude taky vydavat svou kucharku?

[4] Vložil(a): Marek Janů [web], 2003-12-22, 13:49 Solo | MuteČtenáři: ---

Dobrou chuť!

[5] Vložil(a): braggart, 2003-12-22, 14:15 Solo | MuteČtenáři: ---

K vasemu tvrzeni, ze ceska rybi polevka je blivajz... Take jsem mel tento nazor (nebo jak rikate, zakoreneny odpor), nez jsem ochutnal polevku od tchyne. Lepsi jsem nikdy nejedl :-)

[6] Vložil(a): pixy [web], 2003-12-22, 14:18 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [1] > Ano, šafrán jsou sušené blizny krokusu (asi 100.000 květů na kilo šafránu). Ale nemám pocit, že "snítka" je totéž co "svazek". Měl jsem pochopitelně na mysli tři kusy blizen. :)

[7] Vložil(a): nebko [web], 2003-12-22, 14:36 Solo | MuteČtenáři: ---

Na pravou typickou rybí polévku nic nemá. Leda, že by jsi mě pixy pozval na ochutnávku, abych mohl změnit názor:-)

[8] Vložil(a): Víťa, 2003-12-24, 10:07 Solo | MuteČtenáři: ---

Každý má jiné chutě, ale proč hned označovat "Tradiční Českou Rybí" za blivajz...

[9] Vložil(a): Roj [web], 2003-12-26, 22:43 Solo | MuteČtenáři: ---

Taxem to dal precist tchyni, svagrove a zene. Diky napinavemu podani si to precetly a uvarily. Vysledek: Je to dobre, ale kdybych NEVEDEL, ze v tom ty ryby jsou, nepoznal bych to. ;-)

[10] Vložil(a): Tomucha [web], 2003-12-29, 10:51 Solo | MuteČtenáři: ---

> [6] Aha. V tom případě je podle mě snítka něco co vypadá jako svazek, akorát to drží pohromadě samo o sobě. Dovedu si představit třeba snítku bazalky ale šafránu? To sou ty blizny tak velký? :-) Já ho asi nikdy neviděl :-)
> [8] Každý má sice jiné chutě, proti gustu žádný dišputát, ale rybí polívka je OBJEKTIVNÍ blivajz :-)

[11] Vložil(a): a1024, 2004-01-05, 12:04 Solo | MuteČtenáři: ---

myslim ze pixy mal na mysli tradicnu ceskou _vitana_ rybi polevku.

[12] Vložil(a): Silva, 2004-09-20, 14:36 Solo | MuteČtenáři: ---

Taky jsem hledala recepty na halázslé a takové ingredience jsem teda nikde nenašla, když teda pominu, že je to mix "bujabézy" a halázslé. Nemáte někdo přímé zkušenosti z Maďarska?

[13] Vložil(a): Lada, 2004-09-26, 10:48 Solo | MuteČtenáři: ---

Recept určitě vyzkouším; jenom jako Moravan nevím, kde vzít cit.:
»1 dl bílého vína (Veltlínské červené rané 2002, pozdní sběr)«.
Buď to budé bílé v červené flašce, nebo červené v bílé flašce. Asi jako halabéza—bujászlé.

[14] Vložil(a): Daniel Srb ben Abraham, 2004-09-26, 11:14 Solo | MuteČtenáři: ---

[13]: ja jsem sice Prazak jak noha a abstinent k tomu, ale vysazel jsem vetsi nez male mnozstvi napojovych listku a tak vim, ze veltlinske cervene rane je odruda vina, z ktere je vino bile. Vizte http://vinar.unas.cz/vecerka.htm http://www.vinium.cz/prodejna/shopping/product_details.php?id=40 http://www.svetvina.cz/detail.php?rid=35&nid=16&druh=bile

[15] Vložil(a): pixy [web], 2004-10-03, 23:57 Solo | MuteČtenáři: ---

Tak tak. "Veltlínské červené ranné" (neboli "Večerka") je odrůda bílého vína. Jmenuje se tak proto, že jeho hrozny mají načervenalou slupku (podobně jako Tramín červený, což je také bílé víno).


Váš názor

Přidat nový komentář

Váš komentář

Přidávání komentářů k tomuto příspěvku již bylo ukončeno.

Chcete-li autorovi přesto sdělit nějakou podstatnou informaci, která se příspěvku týká, kontaktujte jej e-mailem.



 RSS 0.9x  Export  RDF  Export  RSS 0.9x  Komentáře  TXT  Komentáře  XHTML 1.0  Validate  W3C  CSS 2.1  Em-web  Resizable  W4D  90% dogmatic

Vygenerováno: [stránka generována dynamicky]