TOPlist

Pixylophone - komentáře

Komentáře (od nejstarších po nejnovější)

Komentáře k příspěvku Lasagne


[1] Vložil(a): Ondřej Pohorský [web], 2005-02-27, 23:07 Solo | MuteČtenáři:  + -

mňam. příště bych prosil Yorkshirský puding

[2] Vložil(a): pixy [web], 2005-02-27, 23:37 Solo | MuteČtenáři:  + +

ad [1] > To asi těžko, ten jsem nikdy nedělal. A co vím, tak to není moc víc než obyčejný český svítek. Byl jsem sice jednou na Maltě zrovna na Velikonoce a tam se na yorkshire pudding všichni tak třásli - ovšem když jsem to viděl, přešly mě všechny chutě, takže jsem ani neochutnal. Možná bych měl litovat, ale nechybí mi to...

Příště bude nejspíš nějaké rizoto nebo tacos, které jsem dělal dneska, nebo rajská polívka, kterou jsem dělal včera. :)

[3] Vložil(a): pojišťovák [web], 2005-02-27, 23:59 Solo | MuteČtenáři:  - - -

Sakra, Pixy, děláte mi chutě:-)). Takhle navečer. A při mé dietě. Ach jo. A zmínka na domácí těstoviny mi připoměla babičku. Uměla je výtečně.

[4] Vložil(a): Multimotyl [web], 2005-02-28, 00:10 Solo | MuteČtenáři: ---

Tohle je docela divný...

http://jyxo.cz/s?s=bezleptik&d=cz

jakto?

[5] Vložil(a): px30 [web], 2005-02-28, 00:12 Solo | MuteČtenáři: ---

gulášek bych si dal, ale s nudlema - asi budu zítra vařit...

[6] Vložil(a): px30 [web], 2005-02-28, 00:13 Solo | MuteČtenáři: ---

[4] protože bezleptik je podle vzoru epileptik - http://jyxo.cz/s?s=bezlep&d=cz :-)

[7] Vložil(a): Multimotyl [web], 2005-02-28, 00:14 Solo | MuteČtenáři: ---

Nedalo mi to a pátral jsem. Nemělo by být správně "celiak"?

http://jyxo.cz/s?s=celiak&d=cz

[8] Vložil(a): pixy [web], 2005-02-28, 00:26 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [4], [7] > Ach, ti puntičkáři...

[9] Vložil(a): Multimotyl [web], 2005-02-28, 01:19 Solo | MuteČtenáři: ---

[8] jednoho jsem našel http://www.google.com/search?hl=en&lr=lang_cs%7Clang_en&q=bezleptik&btnG=Search&lr=

Tak mě napadá, že kdysi jsem četl o jakýchsi google hrách. Jedna z disciplin spočívala v tom, že člověk musel zadat 2 spisovná slova ve stejném jazyce tak, aby dala právě 1 výsledek. Za každé takové sousloví byl bod. Tohle by mělo být za 10 bodů... :o). Akorát že to dlouho nevydrží. Za chvíli doběhně googlí robot na pixylofon a je po vtákach.

[10] Vložil(a): The Zero [web], 2005-02-28, 02:09 Solo | MuteČtenáři: ---

[7] - nevím, ale já o sobě mluvím jako o "celiatikovi" a ne o "celiakovi". Jyxo je k mému údivu proti mě.

[11] Vložil(a): vfb [web], 2005-02-28, 07:46 Solo | MuteČtenáři: ---

já bych se přimluvil za ty tacos, klidně i s MJ

[12] Vložil(a): Sokolík [web], 2005-02-28, 08:33 Solo | MuteČtenáři: ---

Tak jsem shodou okolností dělal Lasagne minulý týden a moc se mi povedli. Recept jsem dělal intuitivně (ostatně jako všechno v kuchyni).

Lasagně jsem dělal v podstatě stejně, jako ty, akorát jsem podle návodu kupované těstoviny 3 minuty vařil a měl jsem co dělat, abych je rozlepil od sebe.

No a to hlavní, co mě u tebe chybí, tak je ještě sýrová omáčka, která u Lasagní nesmí chybět...

[13] Vložil(a): neO [web], 2005-02-28, 09:55 Solo | MuteČtenáři: ---

Mozna by se hodilo neco jako seznam na zacatek co vsechno bude potrebovat, a kolik toho vznikne.. bylo by to jaksi prehlednejsi..

[14] Vložil(a): pixy [web], 2005-02-28, 10:23 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [13] - když ona je to spíš beletrie než kuchařka...

[15] Vložil(a): neO [web], 2005-02-28, 10:31 Solo | MuteČtenáři: ---

[14] aaha, tak to jo.... mam hlad a nemam doma mlete maso - myslis ze by se dala vyuzit sunka? :D

[16] Vložil(a): noname, 2005-02-28, 12:09 Solo | MuteČtenáři:  + + +

Docela slušný recept, jen musím říct, že každý Ital by tě zabil za to, že dáváš do těstovin vajíčka (když už se zmiňuješ o tom kečupu, což je stejný hřích).
Jinak nejlepší je si tam dát i homemade drcená rajčata, je to levnější, zdravější a lepší:
1. Do rajčat uděláte na špičce nožem malé x a dáte do hrnce a zalijete vařící vodou. Necháte stát pár minut (to X by se mělo roztáhnout přes rajčata, takže půjdou pak dobře svlékat), horkou vodu slijete a zalijete studenou vodou (oddělí se slupka takže se to vlíkne ještě líp). Potom je tedy svlíknete, rozříznete na půlky či na čtvrtky a vyříznete "bubáka".
2. rozpálíte olivový olej (opatrně, snadno se přepaluje), hodíte do něj stroužek česneku a až se opeče, tak jej vyndáte a vyhodíte (pohlcuje pachy).
Na rozpálený olej hodíte ta rajčata a vaříte. Přidáte strouhaný česnek dle chuti, sůl, (bílý) pepř, bazalku a vaříte dokud se rajčata nerozpadnou (můžete je trochu rozklohnit vařečkou) a nezíská to požadovanou konzistenci.
Jo těch rajčat budete potřebovat hodně, tak možná tři čtvrtě se vyvaří, já na porci těstovin pro dva dávám tak 8 rajčat.
Když si uvaříte (bezvaječné) těstoviny (přidat do vaření trochu olivového oleje a stejně tak je jím prolít po vycedění vody) a dáte na to tuhle rajčatovou slast, tak se budete olizovat až za ušima! A je to naprosto dietní.

[17] Vložil(a): noname, 2005-02-28, 12:11 Solo | MuteČtenáři: ---

[15] dá se využít všechno, ale půl kila šunky je docela drahá sranda, to si raději udělej normální těstoviny (viz [16] a tam tu nakrájenou šunku přidej - opeč malinko na tom olivovém oleji těsně předtím, než do něj dáš rajčata)

[18] Vložil(a): pixy [web], 2005-02-28, 13:03 Solo | MuteČtenáři:  + + +

ad [16] >

1. Když mi dáš recept, jak udělat těstoviny stejně použitelné a dobré z bezlepkové mouky i BEZ vajíčka, rád se bez něj obejdu. Ale semolina, ze které se dělají Ty Jediné Pravé Italské těstoviny bez vajíček obsahuje extrémně velké množství lepku, proto se bez vajíček obejde a těsto je pevné a drží i bez nich. Já naopak musím pracovat s extrémně malým množstvím lepku. A ostatně taková ta "běžná česká mouka" má obsah lepku někde mezi tím, chci vidět, jak si uděláš špagety z obyčejné mouky ze supermarketu bez vajíčka...

2. Ten postup na nudle mám od Jamieho Olivera.

[19] Vložil(a): Hellish [web], 2005-02-28, 13:29 Solo | MuteČtenáři:  + + +

Nojo, lasagne. Mňam. Víte, že já jsem je poprvé jedl jenom proto, že moje přítelkyně chtěla vyzkoušet, co to tomu Garfieldovi tak chutná. Od té doby je děláme celkem pravidelně na větších sešlostech, nebo když na ně prostě máme chuť :o)

Přidávám ilustrační fota z jednoho takového vaření a pečení špenátových lasagní.

Výroba těstovin:
http://www.hellish.cz/fotky/zvestov_2004/fotka47

http://www.hellish.cz/fotky/zvestov_2004/fotka52

Výroba lasagní:
http://www.hellish.cz/fotky/zvestov_2004/fotka53

http://www.hellish.cz/fotky/zvestov_2004/fotka62

[20] Vložil(a): noname, 2005-02-28, 13:41 Solo | MuteČtenáři:  - -

jo sorry, nevěděl jsem že chceš bezlepkové, musím lépe číst, nějak jsem se bezlepkovými nějak moc nezabýval. Jinak mě učil vařit těstoviny syn kuchaře Jana Pavla II ;-) bydlel u mě při výměnným pobytu s italskou hotelovkou ;-)

[21] Vložil(a): pixy [web], 2005-02-28, 14:35 Solo | MuteČtenáři:  + +

ad [19] > Vidím, že máte stejný "pasta maker", jako jsem si pořídil já :) Ale docela mě překvapuje velikost těch lasagní - příště schválně zkusím taky takhle velké - já obvykle dělám menší kousky, něco mezi 5x10 až 8x13 cm...

ad [12] > Sýrová omáčka je jistě typickou součástí lasagní - ale zjistil jsem v praxi, že kombinace bešamel + strouhaný sýr dá stejně dobré výsledky při menší náročnosti. Já tu sýrovou omáčku dělám nerad a je od ní strašně zasviněný hrnec :)

[22] Vložil(a): Hellish [web], 2005-02-28, 14:45 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [21] - Tahle velikost je pro cca 10-12 lidí. Když je nás míň, tak buď děláme několik malých misek (každý má svojí) nebo toho uděláme velkej pekáč a máme to na několik jídel. Vůbec mi nevadí mít lasagne k obědu i k večeři :o)

Pastamaker je úžasný vynález. Nedokážu si představit, že bych se mordoval s klasickým válečkem aby bylo těsto rovnoměrně rozválené. K pastamakeru jsme si také pořídili nástavec na výrobu raviol. Jak jsem řekl, je to moc šikovná věcička.

[23] Vložil(a): pixy [web], 2005-02-28, 15:14 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [22] > Já jsem nemyslel velikost výsledného produktu, ale velikost těch plát(k)ů těstovin. ;)

Nástavec na výrobu raviol, to zní úžasně!

[24] Vložil(a): Hellish [web], 2005-02-28, 15:32 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [23] - Aha :o)

Nástavec na ravioli je super. Funguje to tak, že se udělají dva stejně dlouhé pláty těsta. Důležité je, aby pláty byly široké až ke krajům strojku po celé své délce. Čím delší, tím lepší. Chtělo to trochu praxe, ale není to těžké. Tyto dva pláty se dají do nástavce ve tvaru V. Jeden plát nalevo, druhý napravo (dole se potkají) a mezi ně se vloží masová (či jiná) směs. Pak se jen kroutí kličkou a vypadávají ravioli. Až je budeme dělat příště, vezmu foťák a pošlu fotečku :o)

[25] Vložil(a): Hellish [web], 2005-02-28, 16:36 Solo | MuteČtenáři:  + + +

Ad hodnocení příspěvků. Je to skvělá možnost, zadupat (vizuelně) hloupé příspěvky a ty zajímavé naopak vyzdvihnout. Jenom bych asi zakázal, aby si autor mohl hodnotit svoje příspěvky.

[26] Vložil(a): pixy [web], 2005-02-28, 17:38 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [25] > Jasne, to je rozumne - jenomze uz trochu narocnejsi a mne se to nechce delat. Musi stacit to, ze to stejne pracuje jen s vetsi kvantitou hlasu a jeden ci dva extremy nemaji valneho vlivu. Ale zkusim to doplnit, treba to nejak pujde.

[27] Vložil(a): neO [web], 2005-02-28, 18:32 Solo | MuteČtenáři: ---

[26] imho staci ukladat ip prispevku (coz ty jiste delas :) ) a potom jednoduse porovnavat momentalni s tou u prispevku - takze jednoducha podminka if - teda jestli to je delany tak jak bych to udelal :-)
sice muzou bejt lidi za proxynou, ale to je snad az ten nejkrajnejsi pripad.. a pripadne k tomu nahodit cookie, vydatne je vyuzivas :-)

[28] Vložil(a): Hellish [web], 2005-02-28, 19:17 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [27] - Myslím, že než jste stačil zareagovat, Pixy to stačil naprogramovat :o)

[29] Vložil(a): Skeptik, 2005-03-01, 13:10 Solo | MuteČtenáři:  - -

Asi před týdnem jsem zkusil negativní hodnocení svého komentáře. Šlo to. Nemyslím, že je nezbytné zakazovat své hodnocení. A doufám, že už vůbec nikoho nenapadne dělat vyhodnocení hodnocení (top žebříček), to by bylo zvěrstvo, vždyť je to subjektivní, informační, zábavné, ne soutěžní. Ano, potlačit bláboly a nesmysly, O.K., ale třeba jen to zvětšení písma u kladně hodnocených je rušivé, trhá sestavené věty a odstavce a narušuje jejich původní sestavu.

[30] Vložil(a): pixy [web], 2005-03-01, 14:07 Solo | MuteČtenáři:  + + +

ad [29] > Cože? Co to je za blábol? Jak může větší písmo nějak "trhat věty" a "narušovat jejich sestavu"? Vždyť už tak má každý jinak velké písmo i bez toho, jinak velké okno, jiný styl - v podstatě skoro každý ty komentáře vidí jinak...

[31] Vložil(a): Skeptik, 2005-03-01, 15:59 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [30] Nojo, blábol, zjistil jsem to, až když jsem přepnul styl, že to vidí každý jinak, předtím jsem používal výhradně výchozí, a tam mě to "zvětšování" subjektivně rušilo, asi bych se měl léčit, určitě to je úchylka.

[32] Vložil(a): Ondra, 2005-03-01, 21:51 Solo | MuteČtenáři: ---

Souhlas, je to rusivy... blaboly by se mely navrhovat ke smazani a ty s mnoha navrhy by mel admin mazat. Ja, clovek zvidavy, takhle musim oznacovat oranzovy text na oranzovem podkladu a lustit blechy :) A to kladne zvyrazneni je take rusive, opticky to vytrhava prispevek z kontextu ostatnich... jako lepsi bych videl odlisit to vyhradne v prostoru pacicek.

[33] Vložil(a): Hellish [web], 2005-03-01, 22:48 Solo | MuteČtenáři: ---

Mě osobně větší písmo nevadí, ale je pravda, že je to zbytečné. Takže jestli to některým lidem vadí, možná by bylo dobré to zrušit. Zvýraznění barvou pozadí a zvýšeným kontrastem mi přijde naprosto dostatečné.

[34] Vložil(a): pixy [web], 2005-03-01, 23:26 Solo | MuteČtenáři: ---

No to je opravdu úžasné uvažování. Několika (už dvěma! z několika tisíc) to vadí, tak to zrušíme. Jestli to náhodou někomu naopak nevyhovuje, to už je nezajímá... Velmi typické. :(

Vážení, stylů je tady k dispozici víc než dost a pouze v jediném z nich (plus v jeho třech dalších barevných variacích) se ty příspěvky nějak zvýrazňují nebo potlačují. Vyberte si proto jiný styl a budete mít pokoj.

[35] Vložil(a): pixy [web], 2005-03-01, 23:31 Solo | MuteČtenáři: ---

A vůbec - styly apod. sem nepatří, toto jsou komentáře k příspěvku s receptem na lasagne. Jestli cítíte nutkavou potřebu vyjadřovat se ke stylům a komentářům, přejděte si laskavě na předminulý příspěvek - http://www.pixy.cz/pixylophone/2005_02_archiv.html#1109332169

Další podobné příspěvky mimo mísu, co obtěžují čtenáře, které takové off-topic diskuse nezajímají, si vyhražuji právo mazat.

[36] Vložil(a): naluc [web], 2005-03-01, 23:38 Solo | MuteČtenáři: ---

Používám Maxthon a mám v nastavení internetu zapnuto "ignorování velikosti písem" (doporučuji), takže jsem si ničeho nevšiml, ale když jsem koukal v Mozille, tak to byl dost nezvyk. Tohle hodnocení příspěvků mi celé spíše přijde jako taková veselice, než seriózní a přínosná věc... ;)

[37] Vložil(a): naluc [web], 2005-03-01, 23:41 Solo | MuteČtenáři: ---

No než jsem se rozhoupal ... :) tak alespoň dodám, že i když jsem lasagne nikdy nezkoušel, tak mi přečtení tohoto příspěvku a komentářů udělalo chutě, určitě vyzkouším ;)

[38] Vložil(a): Skeptik, 2005-03-02, 09:14 Solo | MuteČtenáři: ---

ad [34] Pixy, pixy, pozor na výhřezy paternalistické ješitnosti. Ten první odstavec je emoční bomba, ale nefér. A že máte jinak pravdu ? Tím hůř !? A lasagne jsem v životě nebaštil. Nejsem gurmán, ale žrout.

[39] Vložil(a): jenik, 2005-03-02, 11:23 Solo | MuteČtenáři: ---

Ještě k lasagním: co opravdu doporučuju: do náplně přidat trochu kořenové zeleniny - osmažit hned na začátku společně s cibulí. Výsledek nemá chybu, léta praxe, desítky spokojených strávníků a tak dále :-)

[40] Vložil(a): Johanka [web], 2005-03-02, 22:30 Solo | MuteČtenáři:  + +

Ahoj,

ja delala lasagne zrovna dneska a pak prijdu sem a co nevidim :) Takze pridam svuj diff :):

- platy mohu coby stastny leptik kupovat, celkem rozumne maji v Makru, takove zelene krabicky po dvou, neni to nijak drahy, hlavne az to nekdo neznaly budete kupovat, pozor na to, daji se koupit i takove mekke velke mrazene (nebo chlazene, ja nevim), to je asi zbytecna rezie, tyhle jsou v obycejnem suchem stavu jako normalni testoviny
- omacky taky typicky delam jednu cervenou a jednu bilou (viz dale), s tim, ze bud se stridaji (cervena - lasan - bila - lasan - cervena apod.), nebo se lasagne prokladaji pouze cervenou a bila se da az navrch (tesne pod syr)
- cervenou omacku jsem driv delala ciste zeleninovou - do hrnce na olej nasekanou cibuli, pak nastrouhanou mrkvicku, petrzel, nakrajeny zampiony, proste na co mate chut, nalit plechovku rajcat a nejak tak povarit (a okorenit samozrejme - nic nezkazite, kdyz to povarite s bobkovym listem, naky oregano a tak); dnes jsem zkusila jinou, masitou (a byla dobra) - da se na panev zase na olej cibule, nejaka zeleninka (tentokrat ale na kosticky), pak mlety maso a naky koreni, pak se to zalije vyvarem s vinem (to jsem tam nedala, jen vyvar) a necha povarit a pak se to jeste naredi smetanou. Brzo to soupnu do svoji kucharky na webu, zatim tam je jen ta puvodni
- bila omacka, tam se bud clovek patla s poradnym besamelem (vselijaky koreni a serepeticky do toho), nebo (pokud ma tu cervenou omacku nejakou vymakanejsi a bilou dava akorat navrch) se muze udelat jen ta jiska z masla a mouky, zalejt mlikem a nejak tak primerene povarit, az to zhoustne...ono je jedno, jak to delate, stejne se to pripali :)

Jinak jsem driv taky pekla v normalni zapekaci mise, pak jsem si od jeziska objednala specialni truhlik na lasagne a dnes jsem ho "zasvetila" - jenze se do nej prd vejde (mnozstvi jsem ridila podle nejakyho receptu, takze by melo dodrzovat normu), nemusite tedy litovat, pokud ten truhlik nemate, a nemusite si ho kvuli tomu kupovat :), radsi vemte co nejvetsi misu, protoze ono kdyz uz clovek dve hodiny vari ty omacky, tak to chce udelat toho hodne, at to taky pak chvilku vydrzi a hned se to nesezere :)

Jinkak muj receptnicek se da prohlednout v ps nebo v html
http://ckl.ms.mff.cuni.cz/~johanka/kucharka.ps
http://ckl.ms.mff.cuni.cz/~johanka/kucharka.html

naruzivym zajemcum mohup rozradit i verejnou CVS repository. A kdo mi da nejaky zajimavy recept, dostane citaci :)

[41] Vložil(a): osm, 2005-03-04, 07:32 Solo | MuteČtenáři:  - - -

Smazán spam od IP:85.96.216.19 (Turecký Telekom, móc hezký, blbečku). [by -pixy-]

[42] Vložil(a): Ondřej Pohorský [web], 2005-03-04, 07:38 Solo | MuteČtenáři: ---

[41] spam navěky, co?

[43] Vložil(a): Pepíček, 2005-03-04, 08:41 Solo | MuteČtenáři:  - -

Zval jsem jí na lasagne, praštil jsem s ní na sáně.
Východněji své roby pokládají na boby.
Tam, na saních pod schody, našel jsem tři důvody,
proč jí lásku vyznávám. A tak jsem se svěřil Vám.

[44] Vložil(a): hanka, 2005-03-04, 14:33 Solo | MuteČtenáři:  - - -

Víte co je bezva na lasagnovou omáčku? Prodává se drcené krůtí maso co opidlaj na jatkách, jmenuje se měsťanské, je to zmrzlé a půl kila stojí to od dvaceti do třiceti korun. Do rajčatové omáčky to nemá chybu.

[45] Vložil(a): MiKee, 2005-03-05, 00:19 Solo | MuteČtenáři: ---

[44] Musím přiznat, že většinou jen diskuze pročítám a pouze ve výjimečných případech komentuji. Taktéž přiznávám, že každý máme jiné chutě a samozřejmě i nepopiratelné právo na volbu surovin, ze kterých budeme vařit. Ale měla-li jste někdy možnost přímo ochutnat výsledné pokrmy vytvořené z Vámi zmiňovaného drceného krůtího a čerstvě namletého vepřového či vepřovo-hovězího masa, pravděpodobně uznáte, že z hlediska chuti je na tom drcené krůtí maso mnohem mnohem hůř. Takže možná nabízí lepší poměr cena/"výkon", ale o tom si dovoluji IMHO pochybovat...

Zkrátka: ačkoli to nikomu nenutím, já bych si do výtečných lasagní nastíněných epickým receptem pixyho (z pochopitelných důvodů mírně "zprzněných" ;-) vaječnými těstovinami) drcené krůtí maso nedovolil použít ani pod pohrůžkou brutálního násilí...

[46] Vložil(a): spud, 2005-03-06, 15:34 Solo | MuteČtenáři:  + +

Jestli zacnes na pixylophonu uvadet takhle dobry recepty, neuvazujes o tom, pridat verzi clanku pro tisk ... hodilo by se pro nalepeni na lednicku ;-)

[47] Vložil(a): Alka, 2005-03-07, 10:39 Solo | MuteČtenáři:  + +

V odstavci 1. pixyho receptu je sloveso "rozklechtám". To je překlep, novotvar, nebo je to slovo ve slovníku a jen jsem ho nikdy nepotkal ?

[48] Vložil(a): jjr, 2005-03-09, 20:13 Solo | MuteČtenáři: ---

[47] > rychlé zagooglení tohle slovo odhalilo jako nějaký nářeční výraz - spisovně to asi nebude. Nicméně předpokládaný význam ve smyslu "rozmíchat" mi IMHO připadne fádní a jaksi asi nevyjadřuje plně tu činnost - mě by lepší výraz určitě nenapadl.

[49] Vložil(a): Alka, 2005-03-10, 12:00 Solo | MuteČtenáři: ---

[48] U nás by se asi dříve řeklo: "rozklepnuté vejce "rozhňácáme" s moukou..."
suše knižně by to mohlo být: vejce "zapracujeme" ...či "utřeme"
Nicméně samotná činnost rozklechtávání, snad odvozená od rozpatlávání, rozblemcávání, rozhňácávání atp. je velmi dobře představitelná.
P.S. Zkouším hádat význam zkratky IMHO - je to: In My H... Opinion ?

[50] Vložil(a): wake, 2005-03-10, 13:16 Solo | MuteČtenáři:  - - -

[46] ty jeste NEMAS ledniscku pripojenou na internet ???

[51] Vložil(a): Hellish [web], 2005-03-10, 22:14 Solo | MuteČtenáři: ---

[49] IMHO = In My Humble Opinion

[52] Vložil(a): Alka, 2005-03-14, 12:30 Solo | MuteČtenáři: ---

[51] Děkuji za dosazení ! (Mě napadaly samé Hlouposti) :-)


Váš názor

Přidat nový komentář

Váš komentář

Přidávání komentářů k tomuto příspěvku již bylo ukončeno.

Chcete-li autorovi přesto sdělit nějakou podstatnou informaci, která se příspěvku týká, kontaktujte jej e-mailem.



 RSS 0.9x  Export  RDF  Export  RSS 0.9x  Komentáře  TXT  Komentáře  XHTML 1.0  Validate  W3C  CSS 2.1  Em-web  Resizable  W4D  90% dogmatic

Vygenerováno: [stránka generována dynamicky]